Tips voor goedkoop parkeren op de luchthaven van Charleroi

  1. Reserveer je parkeerplaats : wanneer het druk is, kunnen bepaalde parkings snel volzet zijn. Wil je niet enkel garantie van een parkeerplaats, maar ook zeker zijn dat je een vaste prijs betaalt voor je parkeertijd? Reserveer dan je parkeerplaats vooraf!
  2. Gebruik alternatieve parkeermogelijkheden: parkeren hoef je niet noodzakelijk op de luchthaven zelf te doen. Vaak zijn er genoeg alternatieven in de rechtstreekse omgeving voorhanden waarmee je vele euro’s bespaart per dag. Bovendien kan je vaak gebruik maken van een gratis shuttle tussen het parkeerterrein en de luchthaven. Ook bij Charleroi zijn er vele parkings in de directe omgeving . Klik hier voor een volledig overzicht van alle alternatieve parkeermogelijkheden.
  3. Maak gebruik van een Park, Sleep en Fly-formule: vele hotels in de omgeving van de luchthaven bieden je een goedkoop arrangement bij waarmee je een overnachting combineert met een periode gratis parkeren, en bovendien een gratis shuttledienst naar de luchthaven. Zo geniet je niet alleen van je nachtrust, maar kan je ook je wagen in alle rust achterlaten tijdens je vakantie. Bovendien is deze formule zeer voordelig. In Charleroi biedt het Van Der Valk hotel deze formule aan.
  4. Neem alle factoren in rekening, niet enkel de prijs: reizen moet in de eerste plaats een moment zijn waarop je jezelf kan ontspannen. Het uiterste uit de kan halen en elke euro in twee bijten zal je gegarandeerd kopzorgen bezorgen. Daarom kan het interessant zijn om ook te overwegen in welke mate een parkeermogelijkheid bijdraagt aan je gemoedsrust: een parking dicht bij de luchthaven zal weliswaar iets meer kosten, maar als je daardoor gerust op reis kan vertrekken, doordat je wagen veilig en droog gestald staat, kan dit nog altijd een interessante optie zijn tegenover bijvoorbeeld een onbeveiligd parkeerterrein. Neem dus zeker alle opties in overweging.

 

LuchthavenCharleroi.be Nieuws