U kan de luchthaven van Charleroi bereiken door de trein te nemen naar het station Charleroi-Zuid (Frans: Charleroi-Sud).

Eenmaal aangekomen in het station kan u overstappen op een rechtstreekse busverbinding (lijn “A”) die u naar de luchthaven brengt in ongeveer 25 minuten. Mits het juiste ticket is het volledige traject, dus trein én bus, in de ritprijs inbegrepen.

Correcte instructies om uw treinticket te bestellen kan u hieronder terugvinden.

Treintickets bestellen via de NMBS-website

Bestelt u uw treintickets via de website van de NMBS, dan dient u als eindbestemming “Charleroi-South Airport” te selecteren, en als ticketkeuze “Tickets Charleroi airport” aan te duiden. Hierdoor is ook uw transfer van het treinstation naar de luchthaven per bus in uw ritprijs inbegrepen.

Dienstregeling station Charleroi-Zuid

Wenst u de aankomst- en vertrekuren voor treinen van en naar het treinstation Charleroi-Zuid te raadplegen, dan kan u dat via de officiële pagina van het station op de NMBS-website te bezoeken, en vervolgens te klikken op de oranje knop “Real time informatie voor het station Charleroi-Zuid”.

Busverbinding lijn “A” naar de luchthaven

Lijn A brengt u van het station Charleroi-Zuid rechtstreeks naar de luchthaven. De totale rit duurt zo’n 25 minuten, al kan dit natuurlijk varieren afhankelijk van de actuele verkeersomstandigheden. De bus vertrekt elk half uur vanaf busperron 1.