Over de luchthaven van Charleroi

De luchthaven van Brussels South Charleroi Airport, bij vele Nederlandstaligen ongetwijfeld beter bekend als de luchthaven van Charleroi, is de tweede grootste luchthaven van België en heeft de laatste jaren een sterke positie weten te veroveren naast de nationale luchthaven te Zaventem.

De luchthaven bevindt zich op een strategisch belangrijke positie binnen West-Europa. Niet alleen ligt onze hoofdstad Brussel op slechts drie kwartier afstand, ook andere belangrijke centrumsteden zoals Parijs, Keulen en Frankfurt liggen op relatief korte afstand. Hierdoor geniet de luchthaven dan ook van een grote afzetmarkt, wat resulteert in een sterke groei: van 2.1 miljoen passagiers in 2006 naar 7.3 miljoen passagiers in 2016!

Gratis draadloos internet

In de luchthavengebouwen van Charleroi beschikt u over gratis toegang tot het draadloos netwerk in de terminal. Elders in de luchthaven zijn er op verscheidene punten hotspots te vinden, waar u eveneens gratis mee kan verbinden.

Veelgestelde vragen

Het is aangeraden om 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Reist u in drukke perioden, zoals tijdens verlengde weekends, schoolvakanties of andere verlofperiodes, dan is het zelfs aangewezen om 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Zo bespaart u zich eventuele kopzorgen indien niet alles even vlot verloopt.
Wie zonder zorgen gebruik wilt maken van de luchthavenfaciliteiten kan zijn bagage wegbergen in beveiligde bagagekluizen. Deze bevinden zich buiten de luchthaventerminal, en zijn beschikbaar in verscheidene groottes zodat u er koffers van allerlei afmetingen in kwijt kan. Prijzen variëren van € 5 per 24u voor de kleinste kluizen, tot € 9 per 24u voor de allergrootsten.
Wie geld wenst om te wisselen kan terecht in de wisselkantoren van Travelex. Er bevinden zich twee wisselkantoren in de luchthaven van Charleroi. Eén wisselkantoor bevindt zich in de aankomsthal, zodat u overtollig geld van uw vakantiebestemming kan omwisselen. Het andere wisselkantoor bevindt zich in de douanezone. Beide kantoren zijn geopend van 7u 's ochtends tot wanneer de laatste vlucht naar een niet-Shengenbestemming vertrekt op de luchthaven.

Wist u dat u vooraf uw valuta kan bestellen, zodat u deze enkel hoeft af te halen bij uw aankomst op de luchthaven? Bovendien betaalt u bij online reservaties 0% provisie, krijgt u gegarandeerd de beste Travelex-wisselkoers en kan u achteraf betalen!

Bestel uw vreemde valuta aan de beste koers!
Ja, er bevindt zich een geldautomaat in beide terminals voor wie cash wilt afhalen via bankpas.

Virtueel bezoek aan de luchthaven van Charleroi

Wenst u de luchthaven van Charleroi te bekijken om u vertrouwd te maken voor uw vertrek? Dankzij de technologie van Google Maps kan u in Street View de luchthaven van binnenuit bezoeken, en dat zelfs van achter uw computer.

Bezoek hier de luchthaven op Street View!

Tip: Klik met uw muis om virtueel te "wandelen" door de luchthaven. U kan zelfs de tarmac betreden! Via de knoppen rechtsonder kan u van verdieping op de luchthaven veranderen.