Veilig en goedkoop parkeren op de luchthaven van Charleroi

Hoe kan u ervoor zorgen dat uw wagen veilig geparkeerd is tijdens uw bezoek aan de luchthaven? Ontdek het met deze handige tips.

Onlangs konden we in de media lezen dat sommige reizers het slachtoffer werden van auto-inbraken of diefstal. De reizigers hadden hun wagen op de luchthavenparking geparkeerd, maar bij terugkeer van vakantie ontdekte men dat een autoruit werd verblijzen en dat er materiaal uit de wagen werd gestolen - soms werden zelfs auto-onderdelen zoals het navigatiesysteem, de airbag en andere componenten vakkundig verwijderd. U kan zich wel inbeelden dat de slachtoffers zich een andere terugkeer van hun deugddoende vakantie hadden ingebeeld.

Uiteraard wil iedereen zo'n ongelukkige situatie vermijden. De luchthaven gaf onlangs al aan om de veiligheid op haar parkeerterreinen te verhogen, maar zelf kan u als reiziger uiteraard ook enkele vuistregels gebruiken om uw wagen zo veilig mogelijk achter te laten, en zo het risico op inbraak en diefstal te voorkomen. We zitten enkele tips op een rijtje:

  1. Parkeer uw wagen op een goed zichtbare plaats, waar veel passage is. Dieven hebben een hekel aan pottekijkers, waardoor wagens op slecht verlichte, afgelegen of zelfs afgeschermde plekken van een parkeerterrein vaker slachtoffer zijn van inbraak. Parkeer je wagen daarom altijd in goed verlichte zones, plekken waar eventueel camerabewaking aanwezig is, of waar je het gevoel hebt dat er veel passanten (andere reizigers of luchthavenpersoneel) zijn.
  2. Laat geen waardevolle spullen achter in de wagen. Laat geen handtassen, rugzakken, laptopzakken of etuis achter in de wagen. De aanwezigheid van tassen werkt immers tot de verbeelding van dieven, die het gemunt hebben op uw dure spullen. Ook dure GPS-toestellen, smartphoneladers en andere kostbare elektronica laat u best thuis, neemt u best mee in uw bagage of bergt u best op in een afgesloten, niet-zichtbare locatie in de wagen zoals het handschoenenkastje, de koffer of onder de zetel.

  3. Gebruik een privéparking als alternatief. Rondom de luchthaven van Charleroi bevinden zich meerdere parkings van privé-uitbaters. Deze parkeerterreinen zijn niet alleen goedkoper, maar ook prima verzorgd! Vaak is er ook de mogelijkheid tot een gratis luchthavenshuttle waaru gebruik van kan maken, waardoor u recht voor de luchthaventerminal wordt afgezet. Deze privéparkigns zijn vaak iets kleiner dan de luchthavenparking zelf, waardoor de veiligheid beter kan worden gegarandeerd dan op een grotere parking. Klik hier om het aanbod aan privé-parkings te ontdekken.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws