Parkeren op de luchthaven van Charleroi

Er gaat niets boven het comfort om met uw eigen wagen naar de luchthaven te rijden. Maar waar kan u het best parkeren? Op deze pagina bezorgen we u een overzicht van de mogelijkheden binnen én buiten de luchthaventerreinen.

Wie parkeren wil op de luchthaven van Charleroi kan kiezen uit de volgende mogelijkheden, naargelang de duur van het parkeren en het vereiste comfort.

Parkeermogelijkheden op de luchthaventerreinen:

PE

2 minuten naar de terminal
€ 2,00 voor 30 minuten parkeren

Express

Dit is de kiss & ride parking van de luchthaven van Charleroi. Brengt u passagiers weg, of komt u passagiers ophalen? Op de Express-parking kan u voor slechts € 2,00 tot 30 minuten lang parkeren, op gelijk niveau met de luchthaventerminal. 

Lock Park

2 minuten naar de terminal
Vanaf € 25,00 per dag

Lock Park

De Lock Park is een afgesloten, beveiligd wagenpark met rechtstreekse toegang tot de terminal. Boek vooraf je toegang tot dit parkeergebouw met meerdere verdiepen.

P1

5 minuten naar de terminal
Vanaf € 20,00 per dag

P1

Parking p1 biedt parkeermogelijkheden met rechtstreekse toegang tot de terminal. U bevindt u op slechts 5 minuten wandelafstand van de luchthavengebouwen.

P2

10 minuten naar de terminal
Vanaf € 18,00 per dag

P2

Parkeermogelijkheden met eenvoudige toegang tot de luchthaventerminal. 

P3

10 minuten naar de terminal
Gratis pendelbus
Vanaf € 16,00 per dag

P3

Wie parkeert op parking p3 geniet van een gratis shuttle bus die je in minder dan 5 minuten naar de luchthaventerminal brengt. Deze pendeldienst is in dienst vanaf 04:00.

P4

15 minuten naar de terminal
Korte wandeling vereist
Vanaf € 5,71 per dag

P4

Parking 4 biedt de sportieve reiziger een goedkoop alternatief aan, in combinatie met een korte wandeling van 15 minuten naar de terminal. U wandelt over een beveiligde voetpad en in alle comfort naar het luchthavengebouw.

Is het noodzakelijk om een parkeerplaats te reserveren?

In het hoogseizoen, wanneer het op de luchthaven van Charleroi zeer druk is, is het niet uitgesloten dat de parkings volzet raken. In dat geval bent u enkel van een plaatsje verzekert indien u vooraf hebt gereserveerd voor parking P1 of de Lock Park.

Indien de parkings volzet zouden zijn en u geen parkeerreservatie hebt, zal u afgeleid worden naar de Economy-parking, van waaruit je met een gratis shuttledienst naar de luchthaven zal worden gebracht. Reken in dat geval op een bijkomende reistijd van een half uur tot drie kwartier.

Het is dus aangewezen om ruimschoots vooraf aanwezig te zijn in drukke periodes zoals tijdens verlengde weekends en schoolvakanties.

Is mijn wagen veilig op de luchthavenparking?

De officiële parkings, uitgebaat door Q-Park, zijn gekend als een veilige omgeving om uw voertuig achter te laten. De omgeving is voorzien van bewakingscamera's (geen actieve bewaking), en criminaliteit is er zeer beperkt.

Wie de veiligste mogelijkheid wenst voor zijn voertuig kan terecht op de Lock Park, waar uw wagen wel actief bewaakt wordt. Vooraf reserveren is echter noodzakelijk!

Tip: Ook de privaat uitgebate parkings net buiten de luchthaven zijn vaak een prima alternatief om uw voertuig veilig achter te laten. Bovendien zijn ze vaak vele malen goedkoper dan een bezoek aan de Lock Park! Een gratis shuttledienst brengt u vanop deze parkings naar het terminalgebouw.