Meer antiterreurmaatregelen op de luchthaven van Charleroi

De luchthaven van Charleroi kondigt aan dat haar veiligheidsmaatregelen verder aangescherpt worden om de terreurdreiging beter het hoofd te bieden. In het licht van de recente aanslagen met voertuigen zoals in Nice of Berlijn, plaatste luchthaven nu ook obstakels die zo’n aanvallen moeten verijdelen. Het gaat onder meer over aangescherpte controles voor voertuigen, reeds op 800 meter van de luchthavengebouwen, maar ook over regelbare versperringen, die telescopisch tot een hoogte van 120 centimeter kunnen worden opgetrokken.

Als inspiratiebron voor de nieuwe beveiligingsmaatregelen ging de luchthaven van Charleroi te rade bij de luchthaven van Tel Aviv (Israël), die wereldwijd als één van de sterkst beveiligste luchthavens bekend staat.

De nieuwe maatregelen luiden een nieuwe fase in voor de aangescherpte beveiliging die op de luchthaven geldt na de aanslag op de luchthaven van Zaventem op 22 maart 2016. Ook toen werden maatregelen getroffen om de luchthaven beter te beveiligen, uit vrees voor nieuwe aanslagen. Er werd onder andere eenveiligheidstent opgetrokken waarbinnen controles konden worden uitgevoerd, en ook de express-parking werd tijdelijk gesloten omdat deze zich zeer dicht bij de centrale hal van het luchthavengebouw bevondt.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws