Luchthaven Charleroi vijfde slechtste van de wereld?

Reiswebsite eDreams gaf vandaag de resultaten vrij van hun jaarlijkse luchthaven-enquete, waarin reizigers bevraagd worden naar hun ervaringen met luchthavens wereldwijd. Opmerkelijk is dat de luchthaven van Charleroi, Brussels South Charleroi Airport, de betreurenswaardige eer heeft om tot vijfde slechtste luchthaven ter wereld gekroond te worden.

Charleroi bevindt zich overigens niet in klein gezelschap onderaan de ranglijst: ook luchthavens in Berlijn (Texel), New York (La Guardia en JFK) en Londen grepen naast de punten. Desalniettemin waren alle luchthavens niet gebuisd in het onderzoek, met scores boven de 3 punten op 5. Charleroi zelf scoorde 3.4/5.

Vermeldenswaardig is dat de manier waarop de data werd verzameld en hoe deze werd geïnterpreteerd en gegradeerd niet vermeld wordt in de aankondiging. Ook de volledige ranglijst is niet beschikbaar, slechts de bovenste en onderste regionen, alsook enkele klassementen over o.a. de wachtruimten en andere specifieke facetten.

Luchthavens die wel in de prijzen vielen zijn Helsini, Glasgow en Zurich, telkens met scores van respectievelijk 4.19, 4.2 en 4.3 op 5.

Foto door Antonio Zugaldia.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws