Slapen op de luchthaven, is dat een goed idee?

Prijsbewust reizen betekent vaak ook gebruik maken van vluchten in de vroege uren, of laat op de avond. Veel reizigers verkiezen immers comfort boven hun budget, en reizen liever in het midden van de dag. Hierdoor zijn deze vluchten aan het begin en het einde van de dag een stuk minder gewild, en zijn de tickets dus ook goedkoper.

Het gevolg ervan is dat veel reizigers ervoor kiezen om te overnachten op luchthavens. In vele luchthavens ter wereld zie je dan ook slapende mensen, op stoeltjes, banken of als het écht moet gewoonweg de grond. Het spreekt voor zich dat dit niet tot een aangename nachtrust leidt, hoe goed je tijdelijke slaapplek ook is.

Op de luchthaven van Charleroi is overnachten in de terminal of de luchthavengebouwen niet mogelijk: de luchthaven sluit immmers ’s nachts, nadat de laatste vluchten geland zijn, tot ’s morgens vroeg wanneer de voorbereidingen voor de eerste inkomende vluchten beginnen. Concreet sluit de luchthaven tussen 23u en 6u30.

Dat de luchthaven sluit, moet echter geen gemis zijn: je zal nog steeds gebruik kunnen maken van die goedkope eerste of laatste vluchten, doordat verscheidene hotels in de omgeving van de luchthaven zijn opgericht. Het Van Der Valk hotel biedt de ideale oplossing voor de prijsbewuste reiziger: met de “Park, Sleep & Fly”-formule kunnen reizigers goedkoop overnachten, hun wagen tot 2 weken gratis parkeren én krijg je er bovendien een gratis shuttle naar de luchthaven bovenop!

Reserveer hier uw Park, Sleep & Fly formule!

Op die manier hebben reizigers dus een beter alternatief dan vele andere, zelfs gerenomeerde internationale luchthavens: goedkoop vliegen met vroege of late vluchten én het comfort van een goede nachtrust, inclusief parking.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws